Światowy dzień zdrowia.

Organizacje - Polski Czerwony Krzyż

…  dziecko, które nauczy się i polubi przygotowywanie potraw i zdrowy tryb życia już teraz, w przyszłości ma większe szanse na to, by odżywiać się właściwie…

 

W ramach lokalnych obchodów Światowego Dnia Zdrowia 10 kwietnia 2015r. odbyły się w naszej szkole  Rodzinne Warsztaty Kulinarne, których celem  było promowanie zasad zdrowego odżywiania,  kształtowanie nawyku aktywnego i wspólnego spędzania czasu , zacieśnianie więzi między pokoleniami. Zadaniem grup było przygotowanie potrawy smacznej, zdrowej i kolorowej oczywiście z zachowaniem zasad kuchennego BHP. Udział wzięło 6 zespołów rodzinnych w składzie babcia, mama i dziecko/dzieci, w jednym zespole był też tata. Były to rodziny  P. Kraśniewskich i Nowakowskich, P. Łacińskich,    P.Matalińskich, P. Szymerskich i Piórkowskich,  P. Trzcińskich, P. Wiśniewskich.
Wszyscy członkowie grup pracowali aktywnie, z zaangażowaniem dążąc do osiągnięcia wspólnego celu. Przygotowane potrawy były kolorowe i już swoim wyglądem zachęcały do jedzenia, degustacja potwierdziła, że były też bardzo smaczne. Skomponowane na bazie warzyw i owoców a przy tym przyprawione rodzinną miłością.
Zachęcamy rodziny do zdrowego, aktywnego spędzania czasu podczas przygotowywania posiłków, gdyż dzięki jedzeniu zdobywamy nowa wiedzę i nowe doświadczenia,  wspólna zabawa w kuchni może być świetną nauką, a nauka świetną zabawą. Inwestujmy w zdrowie własne i naszych dzieci.
Dziękujemy Rodzinom, które wzięły udział w warsztatach.
Elżbieta Dworakowska
Teresa Tatuch

 

 

 

 
free poker